Українські інвестиції в Польщі становлять понад €1 мільярд - експерт

Українські інвестиції в Польщі становлять понад €1 мільярд - експерт

Укрінформ
За оцінками Асоціації українського бізнесу в Польщі, загальна сума українських інвестицій до цієї країни сягає понад 1 млрд євро.

Про це на пресконференції в Укрінформі повідомив голова правління юридичної Групи “Eucon Law”, голова Асоціації українського бізнесу в Польщі Ярослав Романчук.

“Актуальної офіційної статистики немає, але, за нашими субʼєктивними оцінками, обсяги українських інвестицій в економіці Польщі становлять понад 1 млрд євро”, - сказав Романчук.

При цьому, зауважив він, існує значна розбіжність офіційних даних польської та української сторони.

“На сьогодні є гостра потреба отримати офіційні верифіковані дані. Адже, якщо говорити про офіційні цифри польського та українського урядів, то вони суттєво відрізняються”, - поділився голова асоціації.

Читайте також: Втрати польського бізнесу в Україні через блокування кордону сягають сотень мільйонів доларів

За словами Романчука, офіційна інформація про українські інвестиції в Польщі вже тривалий час не оновлювалася, тому він припускає, що заяви польської сторони про 60 млн євро навряд чи відповідають дійсності.

“На зустрічі з представниками уряду Польщі я озвучив цю проблему і запропонував оновити ці цифри. Тому очікуємо на вирішення цього питання найближчим часом”, - розповів голова Асоціації українського бізнесу в Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, представники українських інвесторів у Польщі розглядають правові можливості для компенсації збитків, яких вони зазнали внаслідок блокування польськими фермерами та перевізниками кордону між Україною та Польщею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-