Кабмін затвердив порядок і методологію оцінки проєктів зі значними інвестиціями

Кабмін затвердив порядок і методологію оцінки проєктів зі значними інвестиціями

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль очікує, що цьогоріч кількість інвестиційних проєктів, які супроводжує UkraineInvest, набагато зросте.

Про це Шмигаль повідомив під час засідання уряду, передає Укрінформ.

«Ще один ключовий напрямок для нашої економіки – залучення приватних інвестицій», - зазначив очільник українського уряду.

За його словами, наразі одними з найперспективніших для інвестування галузей є ОПК, аграрна переробка, розробка природних ресурсів, енергетика та цифрові технології.

«Уряд здійснює цілий комплекс заходів для формування сприятливого інвестиційного середовища. Державно-приватне партнерство, індустріальні парки, дерегуляція, цифровізація, страхування ризиків...» - наголосив він.

Читайте також: Україна закликала італійське експортне агентство SACE посилити співпрацю

Окрім того, нагадав прем’єр, працює урядовий офіс UkraineInvest, що супроводжує великі інвестпроєкти.

«Сьогодні ми затверджуємо порядок та методологію проведення оцінки проєктів зі значними інвестиціями. Уточнюємо низку параметрів, передбачаємо спрощену процедуру, процедуру доопрацювання поданих документів», - поінформував Шмигаль.

Очільник уряду уточнив, що наразі UkraineInvest здійснює супровід інвестиційних проєктів на загальну суму 1,36 млрд євро.

«Очікуємо, що їх буде набагато більше», - резюмував прем’єр.

Як повідомлялося, UkraineInvest – урядовий офіс із залучення та підтримки інвестицій, створений у 2016 році для залучення прямих іноземних інвестицій та допомоги інвесторам у розширенні свого бізнесу в Україні.

Від моменту створення офісу як консультативно-дорадчого органу, підзвітному Прем’єр-міністру України, UkraineInvest трансформувався у повноцінну державну установу, яка надає інвесторам комплексну підтримку, включно із допомогою у вирішенні системних проблем, з якими інвестори можуть зіткнутися.

UkraineInvest вдалося допомогти розблокувати 2,9 млрд дол. прямих іноземних інвестицій та вирішити понад 60 питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-