Банківській системі довіряють близько 64% українців

Банківській системі довіряють близько 64% українців

Опитування
Укрінформ
Опитування, проведене Фондом гарантування вкладів фізичних осіб спільно з проєктом USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу», показало, що частка українців, які довіряють банкам, зросла до 64%.

Про це в Укрінформі сказав заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Андрій Оленчик під час пресконференції «Чи довіряють українці банкам та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб під час війни?» .

"Ми бачимо (виходячи з опитування - ред.), що повністю довіряють банкам 14% і відповідно 50% опитаних швидше довіряють, ніж не довіряють. Таким чином, 64% - це ті, хто довіряє банківській системі", - сказав Оленчик.

Він зазначив, що, за даними дослідження, частка українців, які не мали проблем із банками, склала 87%. Також майже третина користувачів фінансових послуг тримає половину і більше коштів у банках.

"У цілому більшу частину своїх коштів або половину своїх коштів 26% респондентів сказали, що тримають у банках, але 40% опитаних не довіряють свої кошти банківській системі", - сказав Оленчик.

Він зауважив, що багато людей не тримають гроші в банках через низькі доходи, не мають довіри до банків або мають високий рівень постійних витрат.

Читайте також: Укргазбанк запобіг масовому відтоку депозитів завдяки гарантованому відшкодуванню

Дослідження охоплювала жителів України віком від 18 років і старші, які мають банківські рахунки або є споживачами різних фінансових послуг. Дослідження проводилось в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Херсонської, Харківської, Запорізької, Донецької, Луганської областей та АР Крим. До опитування було залучено 2000 респондентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-