Укргазбанк запобіг масовому відтоку депозитів завдяки гарантованому відшкодуванню

Укргазбанк запобіг масовому відтоку депозитів завдяки гарантованому відшкодуванню

Укрінформ
В Укргазбанку стверджують, що запровадження 100% гарантій за вкладами на початку повномасштабного вторгнення заспокоїло українців та не спричинило масового відтоку депозитів з банку.

Про це в Укрінформі сказала заступник голови Правління АБ «Укргазбанк» Тамара Савощенко під час пресконференції «Чи довіряють українці банкам та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб під час війни?».

"На початку повномасштабного вторгнення ми спостерігали таку тенденцію, що люди хотіли знімати кошти і тримати їх в готівці. Але в червні (2022 року - ред.) ситуація стабілізувалась і поведінка клієнтів була більш спокійною. Вони залишали кошти на рахунках. Більше того, ми зробили таке порівняння по гривні, то на кінець 2021 року в нас у гривні пасиви складали 13 млрд, а на початок 2024-го - вже 20 млрд", - сказала Савощенко.

Читайте також: В Ощадбанку з початку року строкові депозити зросли на ₴1 мільярд

Вона підкреслила, що таким чином, запроваджена 100% гарантія за вкладами забезпечила спокій українців щодо збереження їхніх заощаджень.

Савощенко також зазначила, що з моменту запровадження такого гарантованого відшкодування, сума крупних вкладів, тобто ті, які вище 600 тис. грн, зросла вдвічі.

Як повідомлялося, у квітні 2022 року Верховна Рада ухвалила закон, який гарантує українцям 100% відшкодування всіх вкладів та нарахованих відсотків під час воєнного стану та трьох місяців з дня його припинення. Після цього гарантована сума відшкодування за вкладами становитиме 600 тис. грн.

Фото: Пресслужба Укргазбанку

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-