Понад 14 тисяч підприємців отримали гранти за проєктом «єРобота»

Понад 14 тисяч підприємців отримали гранти за проєктом «єРобота»

Інфографіка
Укрінформ
За урядовим проєктом "єРобота" отримали гранти на старт або розвиток бізнесу понад 14 тисяч підприємців. Загалом держава інвестувала через гранти в підприємництво понад 7 млрд грн від початку дії проєкту.

Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко, передає Укрінформ з посиланням на Мінекономіки.

"Понад 14 тисяч українців отримали від держави фінансову підтримку у вигляді грантів на старт або розширення бізнесу за проєктом "єРобота". Загалом через гранти в розвиток підприємництва держава інвестувала з липня 2022 року 7,1 млрд грн. Це інвестиції у розвиток тисяч малих та середніх підприємств, у створення понад 40 тисяч нових робочих місць в усіх регіонах країни", - сказала Свириденко.

Вона зазначила, що отримувачі грантів вже повернули частину цих інвестицій через сплачені податки і збори до бюджету на майже 2,5 млрд грн.

Читайте також: «Власна справа»: українці отримають від держави ще 62 мільйони грантів на розвиток бізнесу

Загалом з початку запуску проєкту "єРобота" у липні 2022 року:

  • за програмою «Власна справа» – видано 13 006 мікрогрантів на 3,1 млрд грн;
  • на розвиток переробних підприємств – видано 633 гранти на 3,2 млрд грн;
  • на садівництво та розвиток тепличного господарства – видано 163 гранти на 723 млн грн;
  • ветеранам та членам їхніх родин – видано 280 грантів на 116 млн грн.

У Мінекономіки нагадали, що подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Заяви подаються через портал Дія разом з бізнес-планом. Обов'язковою умовою отримання гранту є створення нових робочих місць – від 1-2 при наданні мікрогранту до кількох десятків при наданні грантів за іншими програмами. Грантові кошти повертаються державі у вигляді сплачених податків і зборів в процесі діяльності підприємства впродовж трьох років.

Читайте також: Власна справа: українці отримають від держави на бізнес ще ₴111 мільйонів

Як повідомлялося, проєкт "єРобота" був запроваджений урядом в липні 2022 року для надання підтримки бізнесу та стимулювання створення нових робочих місць. Він включає кілька грантових програм. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів для ветеранів та другого з їх подружжя, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-