Україна цієї зими залучала рекордний обсяг аварійної допомоги для енергосистеми - Кудрицький

Україна цієї зими залучала рекордний обсяг аварійної допомоги для енергосистеми - Кудрицький

Укрінформ
Попри проходження опалювального сезону 2023/2024 без застосування графіків відключень питання достатності генерації в енергосистемі зберігається.

Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький на зустрічі "Підсумки опалювального сезону 2023-2024: економіка під обстрілом", організованій Центром економічного відновлення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є два системних ризики, окрім воєнних ризиків. Перший стосується достатності генерації в системі. Попри те, що у цьому опалювальному сезоні споживач не відчув проблем із відключеннями, час від часу дефіцит генерації давався взнаки", - наголосив Кудрицький.

Читайте також: На рахунки Фонду підтримки енергетики вже надійшло €396,4 мільйона

За його словами, Україна цієї зими залучала рекордний обсяг аварійної допомоги. Кудрицький також зазначив, що дефіцит виникає не лише взимку; його загроза зберігається і в період високих температур влітку, коли проходять планові ремонти на електростанціях.

"Надзвичайно важливо, щоб ми продовжували відновлювати ті енергоблоки, які були пошкоджені минулого року. А також нам потрібно системно думати над будівництвом нової генерації", - сказав Кудрицький.

Він вважає стратегічною задачею для енергосектору будівництво розподіленої генерації.

Читайте також: В українській енергосистемі у вівторок утворився надлишок - його купує Польща

Як повідомлялося, 22 лютого росіяни вкотре обстріляли прифронтову ТЕС. Були травмовані працівники електростанції, пошкоджене обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-