Україна надіслала Польщі офіційну ноту через «транзитний» ріпак, висипаний на кордоні

Україна надіслала Польщі офіційну ноту через «транзитний» ріпак, висипаний на кордоні

Укрінформ
Винні у висипанні ріпаку із зерновозів на колії, що сталося в п’ятницю в Дорогуську на кордоні з Україною, мають бути притягнуті до відповідальності.

Про це у Фейсбуці написав посол України в Польщі Василь Зварич, передає Укрінформ.

«Знову на польській залізниці вчинено правопорушення щодо українського збіжжя, яке після проходження митного контролю прямувало через територію Польщі транзитом до Німеччини. Сьогодні вранці на залізничній станції в Дорогуську зловмисники відкрили люки двох зерновозів з України, з яких на колію висипано ріпак. Посольство України в Польщі невідкладно надіслало офіційну ноту до польських органів влади та вимагає знайти і притягнути винних до відповідальності, а також не допустити подібних інцидентів у майбутньому»,- написав Зварич.

Фото: Укрзалізниця / Телеграм

Він підкреслив, що безкарність є неприйнятною, а злочинці, які зневажають і нищать чуже майно, повинні постати перед законом.

«Правова держава, якою є Польща, повинна діяти в таких випадках рішуче і безкомпромісно», - наголосив посол України в РП.

Читайте також: Українські аграрії привезли на кордон із Польщею розстріляну сільгосптехніку

Як повідомлялося, у п’ятницю близько 9:00 на залізничному пункті пропуску «Дорогуськ» невідомі висипали із зерновозів ріпак, який прямував до Німеччини.

Віцепрем’єр-міністр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфаструктури Олександр Кубраков закликав знайти і покарати злочинців негайно, «щоб у інших не було спокуси це повторити».

В «Укрзалізниці» готують відповідне звернення про інцидент до правоохоронних органів Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-