Палата громад Канади схвалила зміни до угоди про вільну торгівлю з Україною

Палата громад Канади схвалила зміни до угоди про вільну торгівлю з Україною

Укрінформ
Палата громад парламенту Канади ухвалила закон про внесення змін до угоди про вільну торгівлю з Україною, яку Президент Володимир Зеленський підписав під час візиту до Оттави минулого року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Global News.

"Палата громад сьогодні схвалила закон про оновлення угоди про вільну торгівлю Канади з Україною, яку її Президент підписав під час візиту до Оттави минулого року", - йдеться у повідомленні.

Документ, спрямований на реалізацію модернізованої канадсько-української угоди про вільну торгівлю, було ухвалено Палатою громад Канади більшістю голосів 214 проти 116.

Тепер документ має пройти другий раунд розгляду в Сенаті Канади.

Цей урядовий законопроєкт був схвалений без підтримки консерваторів, незважаючи на неодноразові заклики представників української діаспори до їх представників змінити свою позицію.

Міністр торгівлі Канади Мері Нг каже, що угода дасть змогу канадським підприємствам зрештою допомогти Україні в економічній реконструкції та післявоєнному відновленні.

Читайте також: Чи зможе Україна стати частиною «Шляху спецій» з Індії до ЄС

Як повідомлялося, Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набула чинності 1 серпня 2017 року й дозволила взаємно скасувати або знизити імпортні мита на більшість товарних позицій. У вересні цього року під час візиту до Оттави Президент Володимир Зеленський разом із Прем’єр-міністром Джастіном Трюдо підписав оновлену угоду, яка тепер включає торгівлю послугами, а не лише товарами, інвестиції, телекомунікації й інші перспективні сфери. Модернізована угода наразі проходить процес ратифікації у Канаді.

За підсумками 2021-го року товарообіг між Канадою та Україною досяг рекордного рівня, наблизившись до 350 млн дол. США. Минулого року він трохи знизився через фактори, переважно пов’язані із початком російського вторгнення.

Фото: ОПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-