ЄС зберігає гнучкість у використанні €50 мільярдів допомоги для України - фон дер Ляєн

ЄС зберігає гнучкість у використанні €50 мільярдів допомоги для України - фон дер Ляєн

Укрінформ
Європейський Союз розглядає погоджений сьогодні Український фонд як гнучкий інструмент, який може використовуватися в найкращий час та у найбільш доцільних пропорціях в інтересах України.

Про це заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн на пресконференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Пакет у 50 мільярдів (євро) має бути використаний протягом чотирьох років, але ми маємо гнучкість, щоб виплачувати ці гроші найкращим чином, там і коли вони необхідні. На цей час не було прийнято жодних рішень про деталі, але ми ще не на стадії здійснення виплат. Він (Український фонд – ред.), у цілому, є гнучким бюджетом», - зауважила президент Єврокомісії.

Вона наголосила, що сьогоднішнє рішення Євроради може також відіграти позитивну роль в ухваленні рішення Конгресу США щодо фінансової підтримки України.

Читайте також: Рішення про €50 мільярдів для України відповідає стратегічним інтересам ЄС - Мецола

Як вже повідомлялося, сьогодні у Брюсселі глави держав та урядів всіх 27 країн ЄС ухвалили рішення щодо створення в межах багаторічного бюджету ЄС Українського фонду в розмірі 50 мільярдів євро, які будуть спрямовані на негайну фінансову підтримку Української держави та її відновлення та відбудову протягом наступних чотирьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-