Жодних обговорень про підвищення тарифу на електроенергію не ведеться - Галущенко

Жодних обговорень про підвищення тарифу на електроенергію не ведеться - Галущенко

Укрінформ
Жодних обговорень і дискусій щодо підвищення тарифу на електроенергію під час опалювального сезону чи після його завершення не проводиться.

Про це сказав на брифінгу в Харкові міністр енергетики Герман Галущенко, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми не плануємо підвищувати тарифи. Це раз. До закінчення опалювального сезону в нас діє постанова, тобто до 1 травня. Більше того, на сьогодні ніяких дискусій, драфтів, обговорення підняття тарифу після закінчення опалювального сезону немає”, - сказав міністр.

Галущенко наголосив, що “є багато охочих маніпулювати” на чутливому питанні тарифів. Він закликав українців звертатися лише до офіційних джерел інформації.

“Коли ми планували підняття тарифів, у минулому році, я про це говорив, що ми плануємо, тому що нам це було критично потрібно для виживання системи. Тобто ми завжди все пояснюємо. Зранку всі прокинулися з новим тарифом - такого точно не буде”, - запевнив міністр енергетики.

Читайте також: В Україні хочуть підвищити тарифи для деяких водоканалів

Як повідомляв Укрінформ, 30 січня на засіданні уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що цієї зими Кабінет міністрів не планує змінювати тарифи для населення

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ висловив думку, що підвищення тарифів на електроенергію для населення не вирішить боргових проблем на ринку електроенергії, який потребує комплексного реформування. Експерт наголосив, що не бачить об'єктивних причин для підвищення тарифу. 

Наприкінці минулого тижня народний депутат, член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк сказав, що у 2024 році тариф для побутових споживачів може зрости до 6 грн.

Зараз тариф для побутових споживачів складає 2,64 грн.

Фото: В’ячеслав Мадієвський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-