Об'єктивних причин для підвищення тарифів на електрику для населення зараз немає - експерт

Об'єктивних причин для підвищення тарифів на електрику для населення зараз немає - експерт

Укрінформ
Підвищення тарифів на електроенергію для населення не вирішить боргових проблем на ринку електроенергії, який потребує комплексного реформування.

Таку оцінку висловив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Для підвищення тарифів я об'єктивних причин не бачу. Бачу об'єктивні причини для комплексної реформи того, що у нас називається ринком електроенергії", - сказав експерт.

Ситуацію з обігом коштів на ринку та низкою соціальних обов'язків, покладених на різні енергокомпанії, він назвав хаотичною та некерованою. За словами Харченка, це є більшою загрозою для енергетики, ніж обстріли.

Читайте також: В Україні повністю відновили високовольтні мережі, але надійність енергосистеми менша – експерт

"Фінансова криза є дуже масштабною. Українська енергетика просто не має джерел, звідки можна взяти кошти ні на відновлення, ні на ремонти", - зазначив Харченко.

За його словами, тарифи на електрику для населення у цій ситуації відіграють незначну роль: у загальній структурі боргів вони займають близько 10%, а найбільша частина сформована через позицію енергорегулятора - НКРЕКП.

Читайте також: Навіть за масованої атаки блекауту в енергосистемі не станеться - експерт

Як повідомлялося, упродовж цієї зими Кабінет Міністрів не планує змінювати тарифи для населення на комунальні послуги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-