У Прозорро.Продажі оприлюднили рейтинг найактивніших міст

У Прозорро.Продажі оприлюднили рейтинг найактивніших міст

Укрінформ
За підсумками 2023 року щорічний рейтинг міст Прозорро.Продажі очолили Золотоноша Черкаської області, Балта в Одеській області та Київ; загалом до рейтингу потрапили 26 міст, які найактивніше реалізовували свої активи на Прозорро.Продажі у минулому році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Органи місцевого самоврядування сьогодні — це драйвери змін на місцях, багато з яких активно долучаються до запроваджених міністерством програм, спрямованих на розвиток бізнесу. Водночас у громад є ще й великий потенціал, який вони можуть реалізувати самостійно, успішно продаючи та здаючи в оренду комунальну нерухомість та землі через Прозорро.Продажі. Державні онлайн-аукціони у 2023 році допомогли заробити до місцевих бюджетів щонайменше 1,6 млрд гривень», - зазначив заступник міністра економіки України Олексій Соболев.

Органи місцевого самоврядування в Золотоноші успішно провели минулого року 61 аукціон із 78 оголошених. Завдяки онлайн-аукціонам місцевий бюджет отримав майже 1,9 млн гривень. 168 успішних торгів принесли Балті понад 23,3 млн гривень. А столичний бюджет у 2023 році поповнився на понад 141,4 млн гривень за підсумками майже пів тисячі аукціонів.

Читайте також: Голова правління «Прозорро.Продажі» назвав найдорожчий лот в системі торік

До першої п’ятірки міст із найвищою ефективністю управління майном через онлайн-аукціони потрапили також Луцьк та Лубни. Міські бюджети заробили понад 12,5 млн та майже 4,8 млн гривень відповідно від реалізації комунальних активів.

До топ-10 міст за підсумками 2023 року також увійшли Чернівці, Дніпро, Тернопіль, Львів та Кременчук. Львів, який посів 9-ту сходинку, за результатами минулого року залучив найбільше коштів у системі серед усіх міст. Мала приватизація, оренда та земля принесли до його бюджету майже 160,4 млн гривень.

Як повідомлялось, за майже сім років роботи онлайн-аукціони Прозорро.Продажі допомогли залучити до місцевих бюджетів понад 6,3 млрд гривень. Управління майном громад, а саме продаж обʼєктів малої приватизації, оренда комунального майна та оренда й продаж земель комунальної власності через державні онлайн-аукціони Прозорро.Продажі є обовʼязковими для органів місцевого самоврядування відповідно до законодавства. Продаж сільгоспземель державної та комунальної власності заборонений відповідно до Земельного кодексу.

Раніше Укрінформ повідомляв, що вже з початку року в системі Prozorro.Продажі успішно завершилося майже 300 онлайн-аукціонів на майже 5 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-