На продовження роботи програми «Зерно з України» вже акумульовали $100 мільйонів - Зеленський

На продовження роботи програми «Зерно з України» вже акумульовали $100 мільйонів - Зеленський

Укрінформ
На продовження роботи програми "Зерно з України" (Grain from Ukraine) наразі вже акумульовано 100 млн доларів.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав, виступаючи перед учасниками другого саміту української гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine («Зерно з України»), передає кореспондент Укрінформу.

"Цього року ми продовжуємо роботу програми "Зерно з України". Ми вже акумулювали понад 100 млн доларів. Ця робота триває, і я дякую кожній державі і кожному лідеру, які зараз готові працювати з нами, разом з Україною заради захисту міжнародного порядку та кожного народу, який потребує допомоги, гарантій безпеки від агресії та штучно спровокованого хаосу", - сказав глава держави.

За його словами, від початку дії програми для її виконання було закумульовано 180 млн доларів, до ініціативи приєдналося близько 30 учасників. В рамках ініціативи до Сомалі, Ефіопії, Кенії, Ємена було поставлено 170 тис. тонн українського зерна.

Читайте також: Кислиця закликав всі країни долучатися до ініціативи «Зерно з України»

Як повідомлялося, перший Міжнародний установчий саміт International Summit on Food Security щодо реалізації української гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine відбувся у Києві 26 листопада 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-