Нафта слабко дешевшає в очікуванні результатів перенесеної зустрічі ОПЕК+

Нафта слабко дешевшає в очікуванні результатів перенесеної зустрічі ОПЕК+

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок продовжують опускатися у п'ятницю, 24 листопада, на ринку виникла нервозність через перенесення зустрічі ОПЕК+.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Котирування січневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures склали $81,33 за барель, що на $0,09 (на 0,1%) нижче за ціну на закриття минулої сесії. У четвер ці контракти здешевшали на $0,54 (на 0,7%) – до $81,42 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на $0,7 (на 0,9%) і становить $76,42 за барель. Основна сесія у четвер не проводилася через святкування у США Дня подяки.

Перенесення зустрічі міністрів ОПЕК+ призвело до деякої нервозності на ринку. Проте експерти вважають, що перенесення не позначиться на результатах зустрічі, пише MarketWatch. Аналітики Citi очікують, що Саудівська Аравія продовжить добровільне обмеження виробництва на 1 млн барелів на добу (б/д) на перший квартал 2024 року, а решта країн загалом пообіцяє дотримуватися встановлених квот до кінця року.

Читайте також: Укрнафта планує вдвічі збільшити видобуток за 5-7 років

Експерти UBS також прогнозують, що картель досягне угоди про обмеження на видобуток. При цьому вони очікують на збереження волатильності цін на нафту в найближчому майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-