Нафта дорожчає після злету цін на попередній сесії

Нафта дорожчає після злету цін на попередній сесії

Укрінформ
Ціни на нафту зростають в понеділок, 20 листопада, після стрибка минулої п'ятниці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Січневі ф'ючерси на нафту Brent подорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,55 (0,68%), до $81,16 за барель. У п'ятницю Brent здорожчала на $3,19 (4,1%) – до $80,61 за барель.

Січневі ф'ючерси на WTI піднялися в ціні на Нью-Йоркській товарній біржі NYMEX на $0,53 (0,7%), до $76,57 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $2,99 (4,1%) – до $75,89 за барель.

Завдяки активному підйому у п'ятницю обидві марки скоротили до мінімуму тижневе зниження. За минулий тиждень котирування Brent знизилися на 1%, WTI – на 1,7%.

Різке зростання котирувань у п'ятницю було спричинене чутками про те, що ОПЕК+ може продовжити обмеження на видобуток нафти на кілька місяців або збільшити обсяг скорочень видобутку палива.

Читайте також: США ввели санкції проти компаній і суден, що перевозили російську нафту в обхід обмежень

«Ті, хто торгує нафтою не менше 10 років, згадають шок на День подяки 2014 року, коли ОПЕК відмовилася від квот на видобуток і обвалила ціни з $80 до $45 за барель за лічені тижні, – сказав MarketWatch редактор видання Sevens Report Research Тайлер Річі. – Зараз ризики зміщені на користь «биків», тому що посилення обмежень видобутку поверне ф'ючерси до позначки $100 за барель».

За даними нафтосервісної компанії Baker Hughes, за минулий тиждень кількість нафтових бурових установок, що діють, в США зросла на 6, рекордними темпами з лютого, і склала 500 одиниць. Кількість газових установок тим часом знизилася на 4, до 114-ти, найнижчого рівня з початку вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-