Фінляндія серед лідерів у ЄС з допомоги енергетичному сектору України - міністр

Фінляндія серед лідерів у ЄС з допомоги енергетичному сектору України - міністр

Ексклюзив
Укрінформ
Гельсінкі серед лідерів у Євросоюзі з надання допомоги енергетичному сектору України в умовах протидії російській агресії. Кілька пакетів допомоги енергетичному сектору України перебувають у фазі реалізації.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав міністр зовнішньої торгівлі і розвитку Фінляндії Вілле Тавіо.

Як зазначив міністр, Фінляндія засуджує ракетні атаки Росії по цивільних об’єктах, включаючи енергетичну інфраструктуру України.

“Навмисне бомбардування цивільних об'єктів є воєнним злочином. Ми закликаємо Росію припинити ці руйнівні дії”, - підкреслив Тавіо.

Він наголосив, що Фінляндія є одним із найбільших донорів ЄС, що надає Україні обладнання для енергетичного сектору, таке як генератори та трансформатори. Багато фінських компаній з енергетичного сектору також зацікавлені в участі щодо довгострокового розвитку енергетичної інфраструктури в Україні.

Він повідомив, що Фінляндія надала Україні понад 280 вантажівок матеріальної допомоги через Механізм цивільного захисту ЄС.

Читайте також: Фінляндія від початку повномасштабної війни надала Україні допомоги на €2,1 мільярда

“Постачання в енергетичному секторі є однією з найбільших категорій допомоги, яка надається, і зараз є кілька пакетів допомоги енергетичному сектору (України – ред.), які перебувають на різних етапах реалізації”, - констатував фінський міністр.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Міністерства енергетики в Україні 10 листопада через обстріли відключалися дві вітрові електростанції (ВЕС) на півдні країни, проте електроенергії, яку виробляють українські електростанції, достатньо для покриття потреб споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-