Блінкен: Штати і Європа готують правову базу для передачі Україні конфіскованих активів РФ

Блінкен: Штати і Європа готують правову базу для передачі Україні конфіскованих активів РФ

Укрінформ
Сполучені Штати працюють з європейськими союзниками й партнерами над створенням необхідної правової бази для використання конфіскованих активів Росії на проєкти відновлення України.

Про це сказав під час виступу в Університеті Техасу держсекретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це близько $300 мільярдів, і більша частина з них знаходиться в Європі, а не в Сполучених Штатах. Тож ми дивимося, які правові повноваження можемо мати ми та європейці, аби дійсно використовувати ці активи для України», - пояснив держсекретар США.

Він підкреслив, що росіяни повинні заплатити за відновлення України. «І одним зі способів зробити це було б використання цих активів», - зауважив Блінкен.

Читайте також: Естонія планує першою в ЄС конфісковувати активи РФ для відбудови України

При цьому він наголосив на важливості зусиль для створення відповідної правової бази.

«Оскільки більшість активів знаходиться в Європі, як я вже сказав, європейці також мають забезпечити наявність (правової – ред.) бази, аби зробити це», - зазначив глава Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, Україна досягла прогресу у переговорах зі США, Канадою та Євросоюзом щодо конфіскації російських активів, однак триває складна дискусія щодо суверенних активів РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-