Нафта дорожчає на тлі скорочення запасів у США

Нафта дорожчає на тлі скорочення запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту продовжують зростати в четвер, 28 вересня, після різкого стрибка напередодні на даних про скорочення запасів у США, зокрема падіння резервів на терміналі в Кушингу до критично низьких позначок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Листопадові ф'ючерси на Brent подорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,75 (0,78%), до $97,3 за барель. У середу Brent здорожчала на $2,59 (2,8%), до максимальних із 7 листопада $96,55 за барель.

Листопадові ф'ючерси на WTI зросли на Нью-Йоркській товарній біржі NYMEX на $0,91 (0,97%), до $94,59 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $3,29 (3,6%), до $93,68 за барель. Стрибок вартості WTI у середу був максимальним із травня.

Запаси нафти в США минулого тижня зменшилися на 2,2 млн барелів, до 416,3 млн барелів, мінімуму з 2 грудня 2022 року, і перебувають на рівні, який на 4% нижче від середнього значення за останні п'ять років.

Резерви на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, знизилися більш ніж на 900 тис. барелів – до мінімальних із липня 2022 року 22 млн барелів, що близько до операційних мінімумів.

Читайте також: Укрнафта та АРМА підписали договір про управління мережею АЗК Glusco

«Запаси в Кушингу не опускалися нижче від 20 млн барелів з 2014 року. Зараз на ринку ходять розмови про те, що низький тиск на терміналі у зв'язку з історично низьким рівнем запасів може спричинити операційні складнощі на найбільшому в США нафтосховищі», – зазначає аналітик Mizuho Securities. Роберт Ягер, слова якого наводить Market Watch.

Наразі ціна на Brent «перебуває в декількох доларах від позначки $100 за барель, досягнення якої може спровокувати подальші покупки на ринку, якщо глобальні лідери не зроблять чогось, щоб спробувати знизити ціни», каже аналітик Oanda Едвард Мойя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-