Німецький ВПК переживає бум через агресію путіна – Bloomberg

Німецький ВПК переживає бум через агресію путіна – Bloomberg

Укрінформ
Після того, як розв’язана путіним повномасштабна війна в Європі змусила уряд Німеччини реагувати на ситуацію й виділяти військову допомогу Україні, оборонна промисловість ФРН стала на нові рейки й тепер відчуває бум виробництва.

Про це йдеться в розгорнутому матеріалі Bloomberg, передає Укрінформ.

«Через три дні після повномасштабного вторгнення рф в Україну в лютому 2022 року, на екстреному засіданні парламенту канцлер Олаф Шольц оголосив те, що він назвав «Zeitenwende», або переломним моментом», - зазначає видання.

Тоді зникла довготривала заборона на відправку зброї в зони конфлікту, щоби допомогти Києву, а також з’явився спеціальний фонд у розмірі 100 мільярдів євро для модернізації обладнання Бундесверу.

Читайте також: Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги

Німеччина нарешті прислухалася до міжнародних закликів досягти цільових витрат НАТО на оборону в розмірі 2% від ВВП.

Відтоді посилилося виробництво, а акції компаній німецького ВПК піднялися. Зокрема,

акції Rheinmetall зросли майже втричі, піднявши її ринкову вартість вище 10 мільярдів євро. 16 березня компанія повідомила про рекордні прибутки й величезний пакет замовлень на 26,6 мільярда євро.

У лютому компанія Hensoldt повідомила про рекордні обсяги замовлень на 5,4 мільярда євро, заявивши, що агресія рф повернула попит на ефективну оборонну промисловість.

Читайте також: Rheinmetall будує в Румунії центр обслуговування військової техніки ЗСУ

Парадоксально, але зосередженість на тому, що спочатку було сприйнято як зволікання Берліна з доставкою важкої техніки в Україну, підкреслила якість та ефективність цієї техніки на полі бою.

Так, протиповітряна система IRIS-T отримала похвалу ВПС України за 100-відсотковий успіх у враженні цілей. Позитивні оцінки отримала й зенітна установка Gepard за здатність збивати іранські безпілотники Shahed. Самохідна гаубиця Panzerhaubitze 2000 здобула репутацію однієї з найпотужніших і найшвидших установок у своєму класі.

Читайте також: Rheinmetall готовий на третину збільшити випуск боєприпасів

Як повідомлялося, за даними Стокгольмського інституту дослідження проблем миру, в 2022 році Німеччина посіла шосте місце в експорті зброї, поступившись США, Франції, росії, Китаю й Італії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-