Зеленський в Ізюмі підняв український прапор

Зеленський в Ізюмі підняв український прапор

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський відвідав звільнене місто Ізюм на Харківщині.

Про це Укрінформу повідомив прессекретар глави держави Сергій Никифоров.

За його словами, Зеленський побував в Ізюмі, де "взяв участь у церемоні підняття державного прапора України, а також привітав бійців-визволителів".

Читайте також: Сили спецоперацій показали, як відбили блокпост на Ізюмському напрямку

У Офісі Президента поінформували, що церемонія відбулася на центральній площі міста у присутності захисників України. Під час підняття прапора пролунав Державний гімн України.

Президент подякував військовослужбовцям, які звільняють українські землі від ворога.

“Хочу подякувати вам за те, що зберігаєте наших людей, наші серця, дітей і майбутнє”, – сказав Зеленський.

Глава держави побажав військовослужбовцям здоров’я та успіхів.

“Останні місяці вам надзвичайно складно. Тому дуже вас прошу: бережіть себе, бо ви – найцінніше, що в нас є”, – зазначив він.

Президент наголосив, що жоден загарбник не зможе підкорити серця українців.

“Напевне, можна тимчасово окупувати території нашої держави. Але точно неможливо окупувати наш народ, українських людей”, – переконаний Зеленський.

За його словами, сьогодні, коли захисники звільняють українські землі від російських загарбників, прапор України набуває особливого значення.

“Раніше, коли ми дивилися вгору, завжди шукали синє небо, сонце. А сьогодні ми, і особливо люди на тимчасово окупованих територіях, дивлячись угору, шукаємо лише одне – прапор нашої держави. Це значить, що герої тут. Це значить, що ворога немає, він утік”, – наголосив Зеленський.

Він також коротко поспілкувався з мером Ізюма Валерієм Марченком щодо ситуації у місті.

Водночас 25 окрема повітряно-десантна Січаславська бригада у Фейсбуці інформує, що в урочистостях з нагоди підняття українського прапора в Ізюмі взяли участь, крім Президента, заступник міністра оборони Ганна Маляр, представники ЗСУ та інших силових підрозділів, які декілька днів тому звільнили місто від російських загарбників.

"На початку урочистостей присутні вшанували пам'ять загиблих захисників хвилиною мовчання, далі Президент України подякував воїнам за звільнені українські землі та в урочистій обстановці підняли український стяг над міською радою! Ізюм - це Україна!", - зазначили в бригаді.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 13 вересня на Харківщині в ході контрнаступу Збройних сил України звільнено від російських загарбників понад 300 населених пунктів.

Фото ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-