Туреччина візьме участь у відбудові України - у Львові підписали документ

Туреччина візьме участь у відбудові України - у Львові підписали документ

Укрінформ
Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр торгівлі Турецької Республіки Мехмет Муш 18 серпня у Львові підписали меморандум про взаєморозуміння щодо відбудови інфраструктури, який передбачає участь турецької сторони у відновленні України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури у Фейсбуці.

«Ми вдячні турецьким партнерам за наміри у співпраці щодо відбудови зруйнованої росією інфраструктури. Сприяє цьому і великий досвід участі турецького бізнесу у будівництві доріг та мостів, зокрема це стосується наших мегапроєктів – Запорізького та Кременчуцького мостів. Ми знаємо турецький бізнес як надійного партнера, тому розраховуємо, що уже зовсім скоро вийдемо на конкретні практичні результати спільної відбудови", - заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Читайте також: Чехія готова взяти участь у відбудові Дніпропетровщини

За його словами, найближчим часом буде створена спільна робоча група щодо питань відбудови, яка опрацьовуватиме механізми залучення турецьких інвестицій, а також розвиватиме конкретні проєкти для співпраці.

Передбачається, що турецькі бізнес та державні структури зможуть розвивати конкретні проєкти відбудови, а також надавати консультаційну та технічну допомогу.

Читайте також: Фінляндія долучиться до відбудови Чернігівщини

Як повідомляв Укрінформ, 18 серпня відбувається одноденний робочий візит президента Туреччини в Україну. Ця зустріч є першою для лідерів держав віч-на-віч після початку широкомасштабної збройної агресії росії проти України 24 лютого.

До складу турецької делегації на чолі з президентом Реджепом Тайїпом Ердоганом входять п’ять міністрів, керівник розвідки, генеральний директор компанії Baykar Халюк Байрактар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-