Тайвань посилив обмеження на експорт у росію

Тайвань посилив обмеження на експорт у росію

Укрінформ
Уряд Тайваню вирішив посилити обмеження щодо експорту в рф у рамках антиросійських санкцій та деталізував умови щодо запобігання використанню технологій та чипів у військових цілях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що відтепер будь-яким тайванським компаніям, які хотітимуть експортувати товари технологічного вжитку із обширного санкційного списку до росії, необхідно буде отримати спеціальний дозвіл.

Зокрема, згідно з новими обмеженнями, у цей список входить обладнання для виготовлення напівпровідників, у виробництві якого Тайвань є світовим лідером, а також лазери та навігаційні системи. Загалом список налічує 57 пунктів.

Читайте також: Нова Зеландія запроваджує 35% мита на імпорт із росії

В уряді Тайваню зазначили, що зробили цей крок, аби «завадити експорту високотехнологічних товарів із нашої країни до росії, які можуть використовуватися для виробництва зброї».

Як повідомлялося, минулого тижня тайванська компанія з виробництва напівпровідників Taiwan Semiconductor Mfg. Co. Ltd. пішла з російського ринку через засудження Тайванем вторгнення рф до України та відповідні санкції. Такий крок тайванського виробника позбавив московський офіс компанії SPARC Technologies можливості доступу до чипів, які росія використовує при виробництві обладнання для розвідувальної та військової сфер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-