США цьогоріч планують інвестувати в українські реформи понад $460 мільйонів

США цьогоріч планують інвестувати в українські реформи понад $460 мільйонів

Укрінформ
Сполучені Штати Америки інвестували близько 2 млрд доларів у реформи в Україні й планують цього року надати ще 463 млн доларів.

Про це йдеться у спільній заяві щодо стратегічного партнерства України та США, опублікованій на сайті Президента України, повідомляє Укрінформ.

"На підтримку зусиль України з втілення реформ уряд США з 2014 року надав Україні майже 2 мільярди доларів допомоги на розвиток та планує виділити понад 463 мільйони доларів допомоги цього року, у тому числі на програми, орієнтовані на демократію, права людини, місцеве управління та децентралізацію, приватизацію й судову реформу", - зазначається в документі.

Читайте також: Штати дадуть Укргідрометцентру $300 мільйонів на модернізацію - Кульбіда

Водночас у заяві вказано, що Україна планує реформувати свій судовий сектор відповідно до найкращих міжнародних практик і має намір розбудовувати успішно створену незалежну антикорупційну інфраструктуру.

Заявлено, що ці кроки включають негайне обрання нового Спеціалізованого антикорупційного прокурора відповідно до найкращих міжнародних практик та ухвалення законодавства для захисту повноважень директора НАБУ, а також забезпечення прозорого та надійного процесу відбору наступника.

Читайте також: Україна і США започаткували стратегічний діалог у сфері енергетики й клімату — Зеленський

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський перебуває у Вашингтоні з робочим візитом.

У середу відбулася зустріч президентів України та США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-