Вирівнювання тарифів на електрику для промисловості й населення неминуче - НКРЕКП

Вирівнювання тарифів на електрику для промисловості й населення неминуче - НКРЕКП

Укрінформ
Керівник Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Валерій Тарасюк вважає неминучим вирівнювання тарифів на електрику для промисловості та населення.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв'ю виданню «Економічна правда».

«Обговорюються різні сценарії, але в нас немає іншого майбутнього, крім поступового вирівнювання тарифів для промисловості і населення. Це великий самообман, коли ми вважаємо, що людина, яка платить за електроенергію менше, дійсно отримує від цього якусь користь», - сказав Тарасюк.

Він зазначив, що не може оприлюднити всі розглянуті варіанти підвищення цін. За словами керівника НКРЕКП, прийнятним варіантом для регулятора є приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня для всіх споживачів та одночасної адресної допомоги споживачам, які цього дійсно потребують.

Читайте також: НКРЕКП: Тарифи на електроенергію в Україні - одні з найнижчих у Європі

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів постановою №659 від 29 червня 2021 року продовжив термін дії чинного покладання спеціальних зобов'язань на учасників ринку електричної енергії (ПСЗ) до 1 серпня 2021 року, а також зберіг діючу ціну на електроенергію для побутових споживачів у розмірі 1,68 грн/кВт-год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-