Кошти, виділені на кадастри, використовувалися бездумно - Гончарук

Кошти, виділені на кадастри, використовувалися бездумно - Гончарук

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що протягом останніх 20 років на кадастри витрачені десятки мільйонів доларів, частина з яких бездумно використовувалися чи були вкрадені.

Про це він сказав під час робочої наради щодо функціонування державних кадастрів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За моєю інформацією за останні 20 років на ці системи, на ці карти (кадастри - ред.) витрачені десятки мільйонів доларів, а прогрес далеко на такий, який би хотілося думати, м’яко кажучи. Я виходжу з того, що багато з цих грошей бездумно, безтолково було витрачено. Я виходжу з того, що багато з цих грошей було вкрадено, я виходжу з того, що на низці ділянок цієї роботи був саботаж. У голові не вкладається, як в такій країні, як Україна, де дуже багато талановитих айтішніків, у нас досі земельний кадастр ніяк не пов’язаний із кадастром про корисні копалини“, - сказав Гончарук.

Він нагадав, що 25 вересня Кабінет Міністрів звільнив голову Державного агентства лісових ресурсів, голову Державної служби геології та надр України.

“І так буде з усіма, хто якщо не займається корупцією самостійно, то, як мінімум, прикриває корупційні діяння. Я виходжу з того, що ці органи були глибоко корупційні, у нас є сотні звернень з регіонів, від громадян наших з вами, які постійно говорять про хабарі”, - зазначив прем’єр-міністр.

Читайте також: Велика приватизація: Кабмін затвердив 4 інвестрадників

Він також нагадав про те, що Кабінет Міністрів має намір відкрити ринок землі найближчим часом.

“Ми думаємо, що це правильно зробити не відразу, тому що є багато проблем, які заважають зробити це якісно, щоб люди нічого не втратили, а навпаки. Та модель, яку ми зараз плануємо, обговорюємо, передбачає, що ринок має відкритися з 1 жовтня наступного року, і до цього треба підготуватися”, - зауважив Гончарук.

Як повідомлялось, в Україні процес "діджиталізації" кадастру розпочався в 2013 році - тоді було запущено Публічну кадастрову карту, на якій показувалися зареєстровані земельні ділянки. З 2015 року стала публічною також інформація про власників зареєстрованих ділянок.

30 червня 2015 року було запущено електронну послугу "Замовлення витягу з Державного земельного кадастру".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-