Торговельні війни Україну майже не зачепили - Мінагро про експорт сої до Китаю

Торговельні війни Україну майже не зачепили - Мінагро про експорт сої до Китаю

Укрінформ
Світові торговельні війни не позначилися на доходах українських аграріїв, приміром, заміщення експорту сої до Китаю відбулося не за рахунок української продукції.

Про це сказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, повідомляє кореспондент Укрінформ. 

“Що стосується торговельних війн, то хочу констатувати, що вони Україну майже не зачепили - ні в плюс, ні в мінус. Тобто, заміщення сої, наприклад, в Китай відбулося не за рахунок України. Хоча ми зараз тільки збираємо врожай і, можливо, якісь нарощування експорту в Китай будуть. Але це більше залежить від того, наскільки успішно трейдери проведуть перемовини”, - сказав Мартинюк.

Читайте також: Мінагро виступає за збереження всіх програм підтримки сільського господарства

Як повідомлялося, влітку США встановили мита щодо китайської продукції на 50 млрд доларів. У відповідь Китайська Народна Республіка 18 вересня 2018 року оголосила про підвищення митних тарифів на товари з США на 60 млрд доларів. Одним з епізодів цієї торговельної війни стала відмова Китаю імпортувати американську аграрну продукцію - приміром, наразі Китай купує сою в Аргентини та Бразилії на чверть дорожче, ніж продають американські виробники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-