Підвищення ціни на газ допоможе отримати міжнародне фінансування - Гройсман

Підвищення ціни на газ допоможе отримати міжнародне фінансування - Гройсман

Укрінформ
Підвищення ціни на газ допоможе Україні і далі отримувати міжнародне фінансування.

Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив під час спілкування з представниками ЗМІ на Лозівському ковальсько-механічному заводі у Харківській області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З 6 по 19 вересня приїде місія МВФ і будемо обговорювати питання пошуку компромісу для того, щоб у першу чергу захистити українських громадян, щоб вони не постраждали від цього (підвищення ціни на газ - ред.). З іншого боку, виконання цієї вимоги дає можливість продовжувати співпрацю з фінансовим світом заради єдиної проблеми, яка у нас є з вами, про неї треба говорити", - сказав Гройсман, уточнивши, що йдеться про обслуговування зовнішніх боргів.

За його словами, починаючи з 2005 по 2013 рік уряд України запозичив 50 млрд доларів, але куди ці гроші були витрачені — невідомо. "Але вони залишили нам ці борги та ті відсотки, які ми маємо по цих боргах сплатити. Ми кожен рік маємо платити 5 мільярдів доларів, щоб погашати заборгованість", - наголосив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Кабмін почав підготовку для отримання чергового траншу МВФ

Він зазначив, що є вимога міжнародних партнерів про те, щоб вирівняти ціни на газ для промислового сектору та для населення. "Це дуже чутливе питання для українців та для мене особисто. Повірте, ця дискусія (з МВФ - ред.) є дуже важкою. З минулого літа уряду вдавалося утримувати цю ситуацію так, аби ціна не зростала", - зауважив Гройсман.

Місія Міжнародного валютного фонду працюватиме в Києві з 6 по 19 вересня. Під час її роботи обговорюватиметься фінансова допомога від МВФ на підтримку політики, спрямованої на забезпечення макроекономічної стабільності в країні і подальшого руху економіки в напрямку сталого та інклюзивного зростання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-