У Гройсмана розглядають два варіанти проведення анбандлінгу в Нафтогазі

У Гройсмана розглядають два варіанти проведення анбандлінгу в Нафтогазі

Укрінформ
Координаційна рада з питань проведення реформ у паливно-енергетичному комплексі під керівництвом глави уряду Володимира Гройсмана розглядає два варіанти проведення анбандлінгу в НАК "Нафтогаз України" з урахуванням рішень Стокгольмського арбітражу.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив в. о. голови правління ПАТ "Магістральні газопроводи України" Валерій Ноздрін.

"Щоб виробити правильне рішення, була створена Координаційна рада з питань реформ в енергетиці під керівництвом Прем'єр-міністра. Друге і поки що останнє засідання відбулась 29 травня. Там розглядалося два варіанти проведення анбандлінгу. Я сподіваюся, що на наступному засіданні буде прийнято якийсь алгоритм дій з урахуванням рішення Стокгольмського арбітражу. Так було, принаймні, прописано в протоколі засідання. Після цього уряд ухвалить цю дорожню карту", - сказав Ноздрін.

Читайте також: В Магістральних газопроводах спростували інформацію про звільнення менеджменту

Як повідомлялося, днями НАК "Нафтогаз України" опублікував рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма, винесене 28 лютого 2018 року, в частині, що стосується питань анбандлінгу компанії. Як випливає з рішення, суд відхилив частину вимог Нафтогазу, і тепер компанія, а також створений в результаті поділу функцій новий оператор газотранспортної системи України повинні отримати згоду Газпрому на приєднання незалежного оператора до чинного контракту. У Нафтогазі вважають, що цю вимогу трибуналу на практиці виконати буде малоймовірно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-