У Мінфіні готові перекрити запозиченнями можливе недовиконання плану приватизації

У Мінфіні готові перекрити запозиченнями можливе недовиконання плану приватизації

Укрінформ
У Міністерстві фінансів передбачають, що план приватизації буде частково невиконаний. Для покриття дефіциту бюджету за цією статтею вже сьогодні міністерство планує здійснити запозичення.

Про це заявила новий керівник Мінфіну - в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова в інтерв'ю "Економічній правді".

"Ми прогнозуємо часткове невиконання плану від приватизації. Закон про приватизацію був ухвалений тільки в кінці січня. А щоб почати відбір інвестиційних радників, здійснити усі передбачені законом процедури, потрібен час... Перекрити це можна лише одним способом — запозиченнями. Що ми і зробимо", - повідомила вона.

З іншого боку, Маркарова заявила, що ситуація з оголошеною приватизацією є оптимістичною.

"Інтерес з боку інвесторів дуже великий. Це я вам кажу як урядовий уповноважений з питань інвестицій. Весь 2017 рік через UkraineInvest до нас приходили інвестори, які вже працюють в Україні і хочуть розширятися. Якщо раніше вони цікавилися виключно приватними ринковими можливостями і потребували в основному допомоги з місцевими органами влади чи у вирішенні адміністративних питань, то в цьому році, після ухвалення закону про приватизацію багато інвесторів звернулося з конкретним зацікавленням в об’єктах зі списку на приватизацію", - підкреслила в.о. міністра фінансів. 

Читайте також: Мінфін спростував необхідність секвестру держбюджету

Зокрема, за її словами, підвищений інтерес спостергіається до об’єктів з галузі енергетики.

Проте, підкреслила Маркарова, що стосується продажу об'єктів великої приватизації, цього року слід розраховувати здебільшого на підготовку об'єктів до продажу.

"Продаж великих об'єктів передбачає активну роботу з інвестиційними радниками, проведення роад-шоу, пряме спілкування з потенційними покупцями. В цьому році я сподіваюся на гарний результат з підготовки до приватизації і проведення деяких аукціонів. Можливо, не всі кошти зайдуть в цьому році, але зараз головне — дати старт приватизації", - висловила упевненість очільник Мінфіну. 

Водночас, в Мінфіні сподіваються, що рівень надходжень від малої приватизації буде підвищено завдяки продажам через систему електронних аукціонів "ProZorro.Sale".

"Мала приватизація стартує уже в липні. Так, її результат — це невеликі суми, але оскільки продаж відбуватиметься через ProZorro.Sale,  я  думаю, що вона буде дуже ефективна, вдасться підняти рівень конкуренції і відповідно підняти рівень цін", - сказала вона.

Як повідомлялося, поточного року в Україні плануються надходження від приватизації на 22,3 млрд грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-