Вантажний термінал у “Борисполі

Вантажний термінал у “Борисполі" може з'явитись до кінця року - Омелян

Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян припускає, що у 2018 році може бути запущено вантажний термінал у міжнародному аеропорту “Бориспіль”. 

Про це він заявив на зустрічі у Європейській Бізнес Асоціації (ЄБА) за результатами переговорів з міжнародним оператором вантажних авіаперевезень, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Є висока імовірність, що ми зможемо навіть у цьому році запустити вантажний термінал в аеропорту “Бориспіль”. Є три опції для реалізації цього проекту: це реконструкція одного з терміналів "Борисполя", локація "Укроборонпрому", що прилягає до смуги, чи приватна, що також прилягає до аеропорту”, - поділився планами Омелян.

За його словами, планується, що це буде бізнес-проект з обсягом інвестицій $30-100 млн та швидкою окупністю. За два роки “Бориспіль” може вийти на 100 тисяч тонн обробки вантажів на рік. Новий вантажний термінал було б доцільно використовувати не лише для відправлень вантажів, зауважив урядовець. 

“Я б хотів, щоб це був майданчик не лише для поштових та вантажних відправлень, а ще й майданчик, на якому будуть ремонтуватися, фарбуватися, обслуговуватися літаки. У цьому є велика потреба. У Європі на два роки наперед забиті усі слоти на обслуговування літаків”, - розповів міністр.

Читайте також: Україна отримала найменше зауважень за результатами аудиту ІМО - Омелян

На його думку, у Києві можна створити мультимодальний хаб, де вантажі з Китаю могли б перевантажуватися на інші види транспорту для перевезень у Європу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-