У МВФ назвали вісім ключових реформ для зростання економіки України

У МВФ назвали вісім ключових реформ для зростання економіки України

Фото
Укрінформ
Для забезпечення стійкого економічного зростання Україна запровадила і продовжує працювати над вісьмома ключовими структурними реформами.

Про це сказав постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман під час своєї відкритої лекції для студентів Тернопільського національного економічного університету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, серед таких реформ - реструктуризація центробанку, очищення фінансового сектору, перелаштування системи управління державними фінансами та податковою адміністрацією, реформи пенсійного забезпечення та енергетичного сектору, приватизація, боротьба з корупцією, а також відкриття ринку землі.

Поєднує всі ці реформи необхідність мати міцне інституційне підгрунтя для їх реалізації. Тож особливу увагу під час лекції представник МВФ звернув на інституційну економіку, закликавши майбутніх економістів глибше опановувати цей фах.

Читайте також: МВФ запропонують кілька варіантів формування ціни на газ - Кабмін

"Значення міцних та ефективних урядових інституцій є ключовим для забезпечення грунтовного економічного зростання, що доведено авторитетними економічними дослідженнями. Інституційно зрілі держави традиційно демонструють виші темпи економічного розвитку, хоча економісти все ще сперечаються, що є похідним один від одного - чи потужні інститути передусім сприяють економічному підйому чи, навпаки, стійкий розвиток зміцнює самі інститути", - зазначив Люнгман.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з членами Наглядової ради "Ялтинської європейської стратегії" (YES) заявив, що Кабмін сконцентрований на реформах, передусім в економічній сфері, а також рішуче налаштований продовжувати конструктивний діалог з міжнародними партнерами, в тому числі з МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-