Омелян пояснив, для чого в Україні варто прийняти Стратегію сталої логістики

Омелян пояснив, для чого в Україні варто прийняти Стратегію сталої логістики

Укрінформ
Необхідність прийняття Стратегії сталої логістики для України на період до 2030 року обумовлена невідповідністю потребам України наявних логістичних послуг держави.

Про це під час першого засідання Координаційної ради з питань логістики сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє прес-служба міністерства.

«Ефективні торговельна та транспортна логістичні системи є ключовими передумовами економічного зростання і конкурентоспроможності країни. Розвиток транспортного сектору України є невід'ємною частиною Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Попри важливість та наявний потенціал розвитку логістичних послуг, транспортні можливості України використовуються недостатньо, інфраструктура та послуги, доступні вантажоперевізникам і постачальникам логістичних послуг, є неякісними, а витрати на логістику для кінцевих користувачів - високими», - сказав Омелян.

За його словами, необхідність прийняття Стратегії сталої логістики для України на період до 2030 року (Логістичної стратегії) обумовлена невідповідністю потребам України наявних логістичних послуг держави, тоді як розвиток логістики є вкрай важливим для України.

«Стратегія сталої логістики для України на період до 2030 року, проект якої та План дій для України був розроблений Міністерством інфраструктури України за підтримки в її розробленні Світового банку, є важливою складовою Національної транспортної стратегії України до 2030 року. Метою Логістичної стратегії є реалізація логістичного потенціалу країни, посилення мультимодальності та інтероперабельності різних видів транспорту, обслуговування, модернізація та розширення ефективної транспортної та логістичної інфраструктури, а також стимулювання енергоефективних  транспортних перевезень, вдосконалення навичок і поліпшення послуг, пов'язаних із транспортними перевезеннями та логістикою, сприяння полегшенню торгівлі», - сказв Омелян.

Читайте також: Ринок електроенергії: уряд планує затвердити порядок використання коштів

Зі слів міністра, Логістична стратегія доповнює НТСУ та пов'язана з такими чотирма пріоритетними напрямами НТСУ 2030: забезпечення формування конкурентної та ефективної транспортної системи, інноваційний розвиток транспортного сектору та стратегічні інвестиційні проекти, забезпечення безпечного для суспільства, екологічно чистого та енергоефективного транспорту та досягнення безперешкодної мобільності та міжрегіональної інтеграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-