Угода про ЗВТ з Ізраїлем передбачає переваги українським експортерам - МЕРТ

Угода про ЗВТ з Ізраїлем передбачає переваги українським експортерам - МЕРТ

Укрінформ
Україна та Ізраїль погодили план підписання та ратифікації угоди про ЗВТ у найкоротші строки.

Про це на засіданні уряду сказала заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталя Микольська, повідомляє кореспондент Укрінформу

"Ця угода створює нові можливості для українського бізнесу, відкриваючи ринок Ізраїлю. Ми також погодили план дій щодо підписання та внесення на ратифікацію Угоди у найкоротші строки. Ізраїль входить у топ-20 ринків-фокусів у відповідності до експортної стратегії України. Ринок Ізраїлю багато імпортує", - сказала Микольська.

За її словами, минулого року імпорт Ізраїлю досягнув 70 млрд дол. США.

"Угоду про ЗВТ було важливо підписати, адже Ізраїль є достатньо закритим ринком з високими зв'язаними ставками в'їздних мит у рамках СОТ - зокрема, щодо продуктів харчування. Ця угода відкриває нові можливості і дає конкурентні переваги українським виробникам і експортерам на ринку Ізраїлю. Наприклад, угода передбачає негайне відкриття ринку Ізраїлю на 80% промислової продукції", - додала Микольська.

Читайте також: Україна готова до підписання угоди про ЗВТ з Ізраїлем - Прем'єр

Вона зазначила, що торгівля у сфері промисловості буде поступово лібералізована, єдиний виняток становитимуть ювелірні прикраси з обох боків.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Державної служби статистики України, у 2017 році обсяг торгівлі товарами та послугами між Україною та Ізраїлем склав 973,4 млн дол. США та збільшився, у порівнянні з 2016 р., на 13 % або на 112,1 млн дол. США (у 2016 р. – 861,3 млн дол. США). При цьому, експорт становив 781,4 млн дол. США та збільшився на 18,6 % або на 124,6 млн дол. США (у 2016 р. – 658,8 млн дол. США), а імпорт склав 192 млн дол. США та зменшився на 6,1 % або на 12,5 млн дол. США (у 2016 р. – 204,5 млн дол. США).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-