Львівське підприємство отримало багатомільйонний кредит від ЄБРР

Львівське підприємство отримало багатомільйонний кредит від ЄБРР

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку надав перший кредит в українській валюті. Його користувачем стала торгово-виробнича компанія «Львівхолод», представлена у Західній Україні мережею зі 110 продуктових магазинів самообслуговування.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це наш перший досвід фінансування в українській валюті. І знаково, що він практикується саме у Львові, з яким ми вже маємо надзвичайно цікаві проекти, такі як будівництво Бескидського тунелю, вітрової електростанції у Самборі тощо. Ці інвестиції – результат системної роботи обласної влади, а також таких підприємців, як президент «Львівхолоду» Богдан Козак, який, дбаючи про власний бізнес, тим самим дбає і про майбутнє регіону»,- зазначив директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер.

За його словами, визначальним критерієм для надання інвестиції стала перспектива створення «Львівхолодом» понад тисячі нових робочих місць, а також реалізація енергоефективних технологій та розбудова логістичного центру.

Кредитна угода, укладена між ЄБРР та «Львівхолодом», передбачає надання 135 млн грн кредиту терміном на 6 років. Ця сума піде на створення ще 42 магазинів.

Як зазначив на церемонії підписання кредитної угоди голова ЛОДА Олег Синютка, підтримка стратегічних проектів на Львівщині з боку ЄБРР -  це сигнал для інших капіталовкладників про те, що в цьому регіоні - сприятливий інвестиційний клімат. Тому на черзі – нові фінансові вливання і нові проекти, зокрема, використання біогазу як джерела альтернативної енергетики, розвитку мережі оптико-волоконного зв`язку, спрямовані на доступ до сучасного електронного сервісу жителів найвіддаленіших районів. Загалом ЄБРР підтримує на Львівщині понад 100 компаній. І це не лише інвестиції, а й ефективна консультаційна допомога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-