Досить фінансувати стіни лікарень, треба фінансувати послуги - Прем'єр

Досить фінансувати стіни лікарень, треба фінансувати послуги - Прем'єр

Укрінформ
Одне з пріоритетних завдань, яке ставить перед собою уряд у галузі медицини - це зменшити смертність від серцево-судинних захворювань в Україні.

Про це заявив сьогодні Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на зустрічі зі студентами та викладачами Буковинського державного медичного університету в Чернівцях, повідомляє корреспондент Укрінформу.

"Я довідався, що у Чернівцях смерність від серцево-судинних захворювань становить 65-70%. На одну третю ми маємо можливість знизити цей показник, адже у місті працює лише один ангіограф. Наступного року зробимо все для того, щоб у Чернівцях запрацював такий кардіоцентр, який буде надавати достойну допомогу потребуючим", - сказав прем'єр.

Гройсман також додав, що уряд спільно з МОЗ затвердив концепцію реформи фінансування сфери охорони здоров'я.

"Досить фінансувати стіни лікувальних закладів, треба фінансувати конкретні послуги, тоді ми матимемо конкурентну сферу охорони здоров'я", - наголосив Прем'єр-міністр.

Він також назвав інші пріоритети уряду на наступний рік, зокрема, збільшення фінансування українського війська, збереження системи фінансової децентралізації, масштабне будівництво доріг в Україні, суттєве збільшення бюджетного фінансування на закупівлю ліків, а також підвищення зарплат, зокрема медикам - на 30%, вчителям - на 50% та збільшення розміру мінімальної заробітної плати вдвічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-