Україна відкриває свій газовий ринок для західних компаній

Україна відкриває свій газовий ринок для західних компаній

Укрінформ
ПАТ "Укртрансгаз" знаходиться на етапі підписання договорів з п'ятьма європейськими компаніями щодо транспортування та зберігання в українських сховищах природного газу.

Про це повідомив директор Департаменту виробництва "Укртрансгазу" Євген Тодоров.

"Станом на сьогодні ми перебуваємо на етапі підписання договорів транспортування та зберігання природного газу з такими європейськими компаніями: Central Energy Trade Limited Liability Company (Угорщина), DufEnergy Trading SA (Швейцарія) та Nordwind Trade SA (Швейцарія). Окрім цього, Укртрансгаз перебуває на етапі ведення переговорів щодо укладання договорів з компаніями AOT Energy (Польща)  та TrailStone Energy LLC (представництво в Україні)", - повідомив Тодоров.

За його словами, таким чином будуть відкриті нові перспективи для української газотранспортної системи.

"Вважаю, що початок дієвої співпраці Укртрансгазу з європейськими трейдерами – це справжній прорив, бо транзит газу ми здійснювали тільки для російського "Газпрому", а сьогодні відкриваються перспективи не тільки заповнити наші підземки газом в режимі транзиту, а й здійснювати транзитні поставки через нашу територію, наприклад, з Європи у бік Балканського напрямку. Наступним кроком стане абсолютна реальність відкриття хабів на базі українських газосховищ", - зазначив представник компанії.

Тодоров наголосив: реалізація таких перспектив дасть можливість збільшити завантаженості української газотранспортної системи та підтвердити статус транзитної держави.

"Це дуже важливо для Укртрансгазу і в цілому для України", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-