Енергоатом хоче 2,5 мільярда на комплекси з переробки відходів АЕС

Енергоатом хоче 2,5 мільярда на комплекси з переробки відходів АЕС

Укрінформ
Будівництво комплексів для переробки твердих радіоактивних відходів із встановленням сучасного обладнання обійдеться Україні у 2,432 млрд грн.

Про це йдеться у презентаційних матеріалах ДП «НАЕК «Енергоатом» на ХІV Міжнародному форумі «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За останні роки на українських АЕС була реалізована низка проектів щодо впровадження сучасних технологій з переробки радіоактивних відходів. Однак, незважаючи на виражену тенденцію до постійного зниження утворення РАВ, слід продовжувати роботи, спрямовані на їх подальшу мінімізацію. Одним із основних заходів удосконалення системи поводження з РАВ на АЕС є створення комплексів для переробки твердих радіоактивних відходів», - йдеться у матеріалах презентації.

Як зазначається, у комплексах буде використовуватися сучасне обладнання та апробовані технології спалювання, суперпересування, дезактивації. Комплекси будуть побудовані на чотирьох українських АЕС: ЗАЕС, РАЕС, ЮУАЕС та ХАЕС.

«Впровадження комплексних ліній з переробки радіоактивних відходів на українських АЕС дозволить суттєво скоротити обсяги накопичення РАВ. Орієнтовна вартість будівництва – 2,432 мдрд грн. Джерела фінансування – тариф, програма технічної допомоги Євросоюзу ТАСІS (близько 271,4 млн грн», - поінформували у Енергоатомі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-