У МОЗ розповіли про механізм фінансування медичної сфери в 2017 році

У МОЗ розповіли про механізм фінансування медичної сфери в 2017 році

Укрінформ
Фінансування медичної сфери здійснюватиметься за вже існуючі податки. Жодних додаткових зборів не передбачається.

Про це заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк сказав під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Збір страхових внесків уже існує: це загальна система оподаткування", - сказав Ковтонюк.

За його словами, медичними послугами за рахунок цих внесків буде охоплено 100% населення, навіть ті, хто працює в тіньовому секторі і не сплачує безпосередньо податків у бюджет.

При цьому введення додаткових зборів і збільшення навантаження на фонд заробітної плати не буде, запевнив заступник міністра.

"Податки ми не підвищуємо. Податки залишаються такими, як є", - сказав він.

За словами чиновника, на сьогодні бюджет охорони здоров'я становить 46 млрд грн, тому постає питання, хто саме буде розпоряджатися цими коштами - на пропозицію міністерства, розпорядником повинен бути державний орган.

Зокрема, планується створити технічну державну агенцію, яка не володіє бюджетними коштами, а лише управляє. Міністерство в цьому випадку не займається регулюванням цих питань, а лише формуванням державної політики у сфері охорони здоров'я.

Наразі, зазначив Ковтонюк, проект постанови про створення агенції, яка називатиметься  Національна агенція здоров'я, вже розроблено. Документ знаходиться на стадії громадського обговорення.

За словами заступника міністра охорони здоров'я, модель такого страхування - податки-бюджет-агенція - діє в багатьох країнах, зокрема у країнах Скандинавії, Італії, Іспанії, Канаді, Великій Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-