Нафта дешевшає. Аналітики називають відразу три причини

Нафта дешевшає. Аналітики називають відразу три причини

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються на початку торгів понеділка під тиском зростаючої кількості бурових установок у США, сильного долара і рекордного видобутку ОПЕК в умовах сповільнення зростання світової економіки, що спостерігається, яке може підірвати попит на паливо.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на американську нафту WTI торгувалися біля позначки $50,22 за баррель, на 0,26 відсотка нижче, ніж при попередньому закритті. Ф'ючерси на нафту Brent також впали, знизившись на 0,10 відсотка до $51,90 за баррель.

За даними Baker Hughes, опублікованими в п'ятницю, за підсумками робочого тижня, що завершився 14 жовтня, кількість бурових установок у США зросла на 15 одиниць або на 2,9%, до 539 одиниць. У річному вираженні показник знизився на 248 одиниць або на 31,5%. Кількість нафтових бурових установок зросла на 4 одиниці, або на 0,9%, до 432 штук. Число газодобувних установок збільшилося на 11 одиниць або на 11,7%, і становило 105 штук.

Подібні показники посилюють очікування інвесторів можливого збільшення обсягів виробництва з боку США, одного з найбільших нафтовиробників у світі. Це, у свою чергу, утруднить процес досягнення балансу попиту і пропозиції на ринку "чорного золота" і може чинити тиск на світові ціни на нафту.

На цьому фоні багато аналітиків ринку знижують прогнози середньої вартості нафти найближчими роками. Так, експерти Bernstein Energy через надлишок пропозиції, що зберігається, на ринку знизили свою оцінку ціни нафти марки Brent 2017 року до 60 доларів за баррель з 70 доларів раніше, а 2018 року - до 70 доларів за баррель з 80 доларів у попередньому прогнозі.

Інвестори також зазначають, що зміцнення курсу долара до світових валют через посилення очікувань швидкого підвищення базової процентної ставки ФРС США також негативно позначається на нафтових котируваннях. Це робить покупку "чорного золота" дорожчою для іноземних інвесторів.

Станом на 10:00 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 51,73 долара за баррель. На відкритті Brent торгувалася по 51,81 долара за баррель, що на 14 центів нижче від рівня закриття торгів ($51,95).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-