Ціна на Brent упала нижче $52

Ціна на Brent упала нижче $52

Укрінформ
Ціни на нафту в четвер знижуються на тлі повідомлення Американського інституту нафти (API) про зростання запасів нафти у США вперше за шість тижнів.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з поставкою в листопаді впали в ціні на 0,80% до $49,78 за барель. На ICE Futures Exchange нафта марки Brent з поставкою в грудні подешевшала на 0,77% до $51,41 за барель.

Американський інститут нафти заявив учора, що запаси сирої нафти в США зросли минулого тижня на 2,7 млн барелів після зменшення на 7,6 млн тижнем раніше. Це збільшення поклало кінець трьом поспіль тижням істотного зменшення запасів. Запаси у нафтосховищі в м. Кушинга зменшилися на 1,35 млн барелів, запаси дистилятів знизилися на 4,5 млн, а запаси бензину зросли на 700 тис.

Тепер інвестори чекають на офіційну статистику про запаси від Міненерго країни. За прогнозами аналітиків, за тиждень, що завершився 7 жовтня, вони зросли на 0,65 мільйона барелів - до 500,35 мільйона барелів.

Негативно впливати на торги також продовжують дані доповіді ОПЕК про зростання видобутку картелю у вересні порівняно з серпнем на 22 тисячі барелів на день - до 33,39 мільйона барелів на день. Таким чином, ОПЕК продовжила перевищувати власну квоту на видобуток, яка формально становить 30 мільйонів барелів на день. Доповідь представляє перші офіційні дані ОПЕК з видобутку, які з'явилися після алжирських домовленостей.

ОПЕК на неформальній зустрічі в Алжирі 28 вересня погодила обмеження видобутку в діапазоні 32,5-33 мільйони барелів нафти на добу, проте за конкретними лімітами для кожної з країн організації поки домовленостей немає. Остаточне рішення має бути прийнято на офіційній зустрічі ОПЕК, яка відбудеться 30 листопада у Відні.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 51,48 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 51,72 долара за барель, що на 9 центів нижче за рівень закриття торгів ($51,81).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-