Сонячні електростанції у зоні ЧАЕС хочуть будувати з десяток компаній

Сонячні електростанції у зоні ЧАЕС хочуть будувати з десяток компаній

Укрінформ
Чорнобильська зона є територією з невикористаним потенціалом і залишається перспективною для розвитку відновлюваної енергетики в Україні.

Про це на зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації розповів міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомляє Урядовий портал.

Семерак нагадав, що за час роботи нинішнього уряду вітчизняне законодавство зазнало змін та відкриває нові можливості для бізнесу, якого цікавить інвестування у сферу відновлювальної енергетики, зокрема будівництва сонячних електростанцій на території зони відчуження.

«Нам вдалося внести зміни до нашого законодавства. Наприклад, про правовий режим у зоні відчуження, врегулювали питання оренди землі та іншого майна. Наявна інфраструктура на території Чорнобильської зони і кількість людей з високим рівнем кваліфікації, які в міру виведення ЧАЕС з експлуатації можуть бути залучені для роботи на об’єктах відновлювальної енергетики», - пояснив міністр.

За його словами, на сьогодні близько 10 різних компаній зацікавилися цією пропозицією та проходять процедуру отримання землі в оренду.

«Наша мета - максимально адаптувати зону відчуження до умов сьогодення та показати, що всі процеси реалізації даних проектів відбуваються з урахуванням безпеки - під наглядом як української влади, так і наших міжнародних партнерів», - зазначив міністр екології.

Нагадаємо, в липні Верховна Рада прийняла Закон «Про врегулювання окремих питань правового режиму території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи» (№ 4437), що відкриває шлях, зокрема, для будівництва сонячних електростанцій в зоні відчуження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-