Недашковський розкритикував пропозицію Укренерго форсувати графіки ремонтів енергоблоків АЕС

Недашковський розкритикував пропозицію Укренерго форсувати графіки ремонтів енергоблоків АЕС

Укрінформ
Президент НАЕК "Энерготом" Юрій Недашковський розкритикував пропозиції НЕК "Укренерго" щодо форсування термінів запровадження щотижневого маневрування потужності енергоблоків українських АЕС.

Таку думку Недашковський висловив, коментуючи на прохання журналістів пропозицію "Укренерго" ввести тижневе маневрування блоками АЕС.

"Як ввести тижневе маневрування на блоках, які для цього не призначені? Цими зниженнями і підвищеннями на 500 МВт нам зруйнували швидкохідний генератор на третьому блоці Рівненської АЕС. Ми його три місяці ремонтували, завдяки такій "блискучій" ідеї", - зазначив він.

За словами глави "Энерготома", тижневе маневрування енергоблоками АЕС може бути введено, але тільки після відповідної технічної підготовки, на яку потрібен час.

"Ми готуємося до маневрування і вже виконали комплекс досліджень на другому блоці ХАЕС. Ведеться робота по затвердженню звіту, отриманні та усуненні зауважень Держатомрегулювання. Далі буде наступний етап випробувань, під час якого планується провести 200 циклів розвантаження-навантаження. Необхідно підготувати обґрунтування та модернізувати обладнання другого контуру", - додав він.

Коментуючи ще одну пропозицію "Укренерго" про зміщення графіків ремонтів трьох енергоблоків АЕС, Недашковський пояснив, що воно призведе лише до тимчасового збільшення виробництва електроенергії на АЕС. Однак, на його думку, зміщення строків початку ремонтів стане причиною падіння вироблення виробництва електроенергії атомними станціями за підсумками року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-