У

У "Надрах України" розказали, як обирали інвестора на Юзівське родовище

Укрінформ
Видобуток вуглеводнів на Юзівській площі зацікавив п'ять нафтогазових компаній, однак участь у конкурсі взяли лише три: Balkash Petroleum B.V, Burisma Holdings Limited та Yuzgas B.V.

Про це заявив голова правління Національної акціонерної компанії "Надра України" Ярослав Климович, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Після виходу з проекту Shell ми прийняли рішення залучити інвестора-оператора на Юзівську площу. Для максимальної прозорості та для залучення максимальної кількості учасників було прийняте рішення про оголошення конкурсу на відступлення частки участі в угоді шляхом проведення відкритого конкурсу", - сказав Климович.

За його словами, інтерес до конкурсу виявили 5 компаній: Balkash Petroleum B.V, Burisma Holdings Limited, Yuzgas B.V., ArawakEnergy, Oil and Gas International. Участь у конкурсі взяли лише перші три, а переможцем було обрано Yuzgas B.V. як компанію, яка запропонувала найкращі умови.

"Ми шукали інвесторів у межах нашої співпраці з Американською торговельною палатою, Європейською бізнес-асоціацією, 11 дипломатичними представництвами держав, де зареєстровані найбільші нафтогазовидобувні компанії", - зазначив Климович.

Він нагадав, що розвідані запаси Юзівської площі становлять понад 3 трлн кубометрів умовного палива.

"Shell півтора року проводила геологорозвідувальні роботи. За їхнім базовим сценарієм, прогнозований видобуток може становити 10-20 трлн кубометрів", - розповів голова НАК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-