Україна вироблятиме локомотиви спільно з канадською корпорацією Bombardier

Україна вироблятиме локомотиви спільно з канадською корпорацією Bombardier

Укрінформ
ПАТ "Укрзалізниця" і канадська машинобудівна корпорація Bombardier підписали меморандум про створення спільного підприємства з виробництва локомотивів.

Про це розповів на своїй сторінці у Facebook міністр інфраструктури України Володимир Омелян. 

"Ввечері підписали важливий меморандум між УЗ та канадською компанією Bombardier. Згідно з цим документом, в Україні буде створено спільне підприємство з виробництва рухомого складу для залізниці. Його підписанню передувала велика робота, яку здійснило міністерство за останні півтора року", - повідомив міністр.

Він також зауважив, що підписання меморандуму сприятиме модернізації підприємства.

"Це великий шанс для України здійснити прорив у модернізації залізниці, а також сигнал для іноземного інвестора, що в Україну можна і варто вкладати ресурси, кошти, технології", - наголосив Омелян. 

Нагадаємо, у вересні 2015 року екс-міністр транспорту Андрій Пивоварський заявляв про переговори з Bombardier з приводу розміщення виробництва локомотивів на території України.

Bombardier Inc. — канадська авіа- та машинобудівна компанія. Штаб-квартира — в Монреалі, провінція Квебек. Bombardier — єдина компанія у світі, котра одночасно займається виготовленням літаків і поїздів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-