Місія США назвала головну вразливість української митниці

Місія США назвала головну вразливість української митниці

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман обговорив з місією США рекомендації щодо реформи української митниці та план подальшої взаємодії.

Зустріч у понеділок стала другою з моменту початку роботи місії з оцінки потреб в Україні 29 червня, і відбулася в ознаменування закінчення її роботи, повідомляє Урядовий портал.

Прем'єр підкреслив, що уряд має достатньо політичної волі та рішучості щодо проведення реформи митної служби в Україні: "Для мене дуже важлива ваша фахова думка професійна, незаангажована. Ми хочемо змінити митну службу і зробити це якомога краще, тому ваш досвід для нас є надзвичайно важливим".

Гройсман закликав американських фахівців до якомога швидшого напрацювання рекомендацій щодо реформи митниці. "Для нас дуже важливі звіт, рекомендації, які ми отримаємо щодо вашої роботи. І ми би хотіли дуже швидко приступити до його виконання", - заявив він.

Він висловив сподівання, що план коротко-, середньо-, довгострокових дій буде швидко укладено і Кабмін зможе перейти до його впровадження.

Коментуючи результати роботи місії в Україні, представники митної та прикордонної служб США висловили своє головне застереження - вразливість системи української митниці до корупції.

"Вони окреслили загальні зауваження щодо необхідних трансформацій, зокрема, організаційно-структурної перебудови, зміни системи роботи внутрішніх митниць, спрощення процедур, удосконалення інформаційно-технологічного забезпечення, підвищення кваліфікації персоналу, а також збільшення заробітних плат працівників митниці та фінансування митної служби", - йдеться в повідомленні.

Американські фахівці зазначили, що звіт з рекомендаціями за результатами роботи місії буде сформовано протягом 30 днів. Після цього уряд затвердить рекомендації як план щодо реформи української митниці, також будуть визначені механізми його впровадження, додав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-