Лідерів Великої сімки закликають утриматися від протекціонізму

Лідерів Великої сімки закликають утриматися від протекціонізму

Укрінформ
Канада закликає країни Великої сімки утриматися від політики протекціонізму стосовно внутрішнього товаровиробника, зосередившись натомість на розвитку торгівлі.

Про це під час саміту Великої сімки у Японії заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає CBC News.

«Коли середній клас занепокоєний щодо своїх економічних перспектив, легко потрапити в пастку демагогій та протекціонізму. Ми знаємо, що пов’язані із торгівлею галузі промисловості пропонують на 50% вищі заробітні плати, тож на торгівлі необхідно зробити акцент – це не лише тема для політичних промов», - сказав Трюдо.

На його переконання, найбільш ефективним шляхом стимулювання світової економіки є збільшення державних інвестицій, зокрема у великі інфраструктурні проекти. «Питання не у тому, чи робити інвестиції, а в тому, у що вкладати гроші», - зазначив прем’єр-міністр.

Його позицію підтримала і міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд, яка наголошувала на важливості угоди про зону вільної торгівлі між Канадою та ЄС. «Ми дуже стурбовані через зростання хвилі протекціонізму у багатьох країнах та переконані у важливості протистояння цьому. Одним з найкращих способів цього є залучення широкої громадськості до обговорення торговельних питань», - підсумувала Фріланд.

Нагадаємо, що у Японії триває дводенний саміт лідерів країн Великої сімки. Головною темою залишається економіка, втім порушуються й питання безпеки, біженців, екології, статусу жінок та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-