Мінекономіки довірило активістам моніторинг та оцінку тендерів

Мінекономіки довірило активістам моніторинг та оцінку тендерів

Укрінформ
У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі заявляють, що довірили моніторинг та оцінку тендерів в системі публічних закупівель громадським активістам.

Про це на круглому столі повідомив заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми свідомо розділили систему на три частини - це держава, громадянське суспільство та бізнес", - зазначає він.

Держава, за словами Нефьодова, забезпечує виконання правил та має забезпечувати єдине зберігання даних. Бізнес займається залученням постачальників до торгів, а громадськість здійснює контроль над всім процесом держзакупівель.

За словами заступника міністра, лише від проведення розслідування тут можна виявити проблему.

"Ми за рахунок ризик-менеджменту хочемо визначати тендери, де є низька конкуренція. Причини такої конкуренції можуть бути різноманітними: це і непрофесійний закупівельник, це і погане планування закупівель, або занадто малі чи занадто високі лоти, приміром, у 200-300 грн чи навпаки у 10 млн грн, які просто нецікаві бізнесу", - зазначає Нефьодов.

Як повідомлялося, втрати від прямої корупції та неефективного управління у сфері держзакупівель становили близько 20% від усього обсягу - 50 млрд гривень щороку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-