В ЄС допоможуть Україні з енергоефективними законами

В ЄС допоможуть Україні з енергоефективними законами

Укрінформ
Європейський Союз вважає важливими напрямками співпраці із урядом України та громадянським суспільством допомогу в подальшому реформуванні енергоефективності країни, зокрема, через розробку відповідного законодавства.

Про це заявив керівник Групи підтримки України Пітер Вагнер під час ІІ Форуму енергоефективного партнерства " Енергосервіс: інвестиції в енергоефективність бюджетної сфери та переваги для житлових будівель".

"Ми плануємо продовжити цю співпрацю. Серед важливих напрямків співпраці із урядом України та громадянським суспільством бачу опрацювання законопроектів про облік газу та води, а також – про енергоефективність будівель. Також ключове питання – створення Фонду енергоефективності житлових будинків. Сподіваюся, досягнемо успіху. Це сприятиме підвищенню енергоефективності України і кожного громадянина. Запевняю, що ЄС буде надалі підтримувати Україну", - наголосив Вагнер.

Європейський експерт зазначив, що ЄС та уряд України мають тривалу історію співпраці у питаннях енергоефективності.  

"Чимало стратегічних кроків зроблено урядом України останнім часом. Важливе завдання – сприяти інвестиціям в енергоефективність на місцевому рівні", - сказав Вагнер.

За його словами, наразі ЄС співпрацює з Україною за двома напрямками – як активний інвестор енергоефективних проектів та у питаннях розробки відповідного законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-