Рівненська АЕС знайшла в Чехії заміну російському обладнанню

Рівненська АЕС знайшла в Чехії заміну російському обладнанню

Укрінформ
Керівництво Рівненської атомної електростанції розглядає можливість закупівлі устаткування чеських компанії "MICo sro" та "P.K.invest sro", що належать до консорціуму V4 SIE, для імпортозаміщення російського обладнання.

Про це повідомляє прес-служба ДП "НАЕК "Енергоатом".

"Наразі актуальними для Рівненської АЕС є питання імпортозаміщення російського обладнання, тому розглядаються можливості підписання договорів з іноземними компаніями, які можуть постачати якісне устаткування для атомної галузі", - зазначив т. в. о. заступника головного інженера ВП РАЕС Павло Сидоренко.

Головний конструктор фірми "MICo sro" Павло Свобода представив спеціальну програму графітого гребінчатого ущільнення фланцевих з`єднань для першого контуру атомних електростанцій. Дані ущільнення успішно експлуатуються на багатьох електростанціях Європи, без жодної рекламації.

У ході візиту на РАЕС чеські фахівці оглянули обладнання реакторного та турбінного відділення енергоблоку №2 (ВВЕР-440). Координатор асоціації V4 SIE Петер Клокнер відмітив зразковий порядок на Рівненській АЕС та відповідну якість фланцевих з`єднань. Для використання гребінчатого ущільнення на рівненських енергоблоках не потрібно виконувати жодних додаткових робіт. У випадку позитивних переговорів та підписання робочої програми дій, планується почати роботи на компенсаторі тиску.

Рівненські атомники детально обговорили питання монтажу устаткування, а навчання персоналу дозволить мінімізувати витрати електростанції на ці роботи. Передбачається, що це дасть можливість збільшення коефіцієнта використання встановленої потужності (Кввп) АЕС.

Довідка. Відкритий консорціум V4 SIE створений малими і середніми підприємствами Чехії, Словаччини, Угорщини, які мають досвід у проектуванні, виробництві, будівництві, введенні в експлуатацію та технічному обслуговуванні устаткування для виробництва електроенергії на енергоблоках типу ВВЕР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-