Doing Business: Мін'юст підготував закони для України в ТОП-50

Doing Business: Мін'юст підготував закони для України в ТОП-50

Укрінформ
Міністерство юстиції України сподівається, що прийняття пакету із семи законів до червня цього року дозволить Україні увійти одразу в ТОП-50 рейтингу Doing Business.

Про це під час брифінгу заявив заступник міністра юстиції Антон Янчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мінюст підготував пакет із семи законопроектів. І якщо вони будуть прийняті парламентом до червня цього року, то Україна зможе увійти одразу у ТОП-50 рейтингу Doing Business», - сказав Янчук.

Зокрема, за словами урядовця, парламенту потрібно прийняти закони про судових виконавців та про спрощену процедуру стягнення боргів: «Також в цьому списку знаходиться законопроект про електронний арешт рахунків, прийняття якого передбачає співпраця з МВФ».

За словами члена проекту Easy Business Андрія Єфремова, в пакет законопроектів Мінюсту входить також законопроект про спрощення підключення електроенергії і про передачу функцій радіологічного контролю на митницю.

Як додав заступник міністра юстиції, зростання на один пункт рейтингу Doing Business даватиме Україні щорічно 150 мільйонів доларів інвестицій.

«І від парламенту залежить, чи додаткові інвестиції в економіку України підуть у 2017 році, чи аж у 2018 році», - наголосив урядовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-